پیمانکار ساختمان و وظایف آن

مقالات بازدید: 127

 به طور کلی یکی از مهم ترین مراحل اجرایی ساختمان ها، انتخاب پیمانکار با صلاحیت مشخص برای آن پروژه می باشد. با این حال آشنایی با شرح وظایف و مسئولیت های یک پیمانکار ساختمانی به عنوان مسئله ای کلیدی در زمان انتخاب آنها و عقد قرار داد، موضوعی است

پیمانکار ساختمان و وظایف آن

به طور کلی یکی از مهم ترین مراحل اجرایی ساختمان ها، انتخاب پیمانکار با صلاحیت مشخص برای آن پروژه می باشد. با این حال آشنایی با شرح وظایف و مسئولیت های یک پیمانکار ساختمانی به عنوان مسئله ای کلیدی در زمان انتخاب آنها و عقد قرار داد، موضوعی است که تنها با شناخت کامل از موضوع، به درستی امکان پذیر می گردد.

این مقاله با هدف شناسائی و ارائه اصلی ترین نکات در شناخت وظایف پیمانکاران تدوین شده است.

پیمانکار ساختمانی شخصی است حقیقی و یا حقوقی که بر اساس نظر کارفرما و مهندس مشاور انتخاب می گردد و وظیفه عملیات اجرائی پروژه را مطابق با قرار داد عقد شده بر عهده می گیرد. با توجه به شرایط پروژه ممکن است این مجموعه عملیات اجرائی برای تمام پروژه تعریف شود و یا تنها برای قسمتی از پروژه تعیین گردد.

 

در یک دسته بندی کلی پیمانکاران ساختمانی در دو دسته پیمانکاران کل و پیمانکاران جزء قرار می گیرند.

پیمانکاران کل : این گروه از پیمانکاران تمامی عملیات اجرائی ساختمان را بر عهده می گیرند و در این روند وظیفه هماهنگی و تامین نیروی انسانی متخصص را عهده دار می شود.

پیمانکاران جزء : منظور از پیمانکاران جزء آن است که برای هر یک از مراحل اجرائی پروژه، پیمانکاری ویژه آن کار تعیین می گردد. در این حالت هماهنگی و تامین نیروی انسانی متخصص برای هر یک از فعالیت ها بر عهده مسئولین پروژه خواهد بود.

 

 

 

 

با توجه به اهمیت فراوان شناخت پیمانکاران ساختمانی، در این مقاله به معرفی برخی از مهم ترین نکات در زمینه انتخاب پیمانکاران پرداختیم.

در مقاله آینده با موضوع پیمانکاران به معرفی انواع قرار داد های عقد شده میان پیمانکاران و کارفرما می پردازیم.

 

چاپ

Related Articles